وزارت راه و شهرسازی هر ساله با هدف ارائه پروانه اشتغال به مهندسان، اقدام به برگزاری آزمون نظام مهندسی می نماید که داوطلبانی که در این آزمون پذیرفته می شوند، پروانه اشتغال به کار پایه 3 دریافت می کنند و ارتقا آن در صورت داشتن شرایط لازم (این مطلب را مطالعه کنید) ، امکان پذیر می باشد. کلیه فارغ التحصیلان هفت رشته نظام مهندسی می توانند با حداقل سابقه کار حرفه ای سه سال برای کارشناسی، دو سال برای کارشناسی ارشد و یک سال برای دکتری، نسبت به ثبت نام آزمون نظام مهندسی اقدام نمایند.

شرکت کنندگان پس از موفقیت و کسب پروانه اشتغال می توانند جهت گرفتن پروژه، تاسیس شرکت و یا دفاتر مهندسی اقدام نمایند و یا امتیاز سهمیه خود را به شرکت های قانونی شاغل در صنعت ساختمان واگذار کنند. این آزمون دو بار در سال و در هفت رشته مهندسی اعم از عمران، معماری، ترافیک، نقشه برداری، شهرسازی، برق و مکانیک برگزار می گردد و داوطلبان واجد 
شرایط ثبت نام آزمون نظام مهندسی می توانند متناسب با رشته های مورد نیاز آزمون نظام مهندسی و مدرک تحصیلی خود، در این آزمون شرکت کنند.

نحوه دریافت پروانه اشتغال به کار صلاحیت اجراء

نکته: مهندسین معماری و عمران متقاضی ورود به حرفه اجرا، علاوه بر شرکت در آزمون نظام مهندسی و کسب نمره قبولی در آن، باید در 7 دوره آموزشی به مدت 84 ساعت شرکت کرده و نمره قبولی را اخذ نمایند. در جدول زیر می توانید این دروس را مشاهده نمائید.

ورود به حرفه


در صورت نیاز به راهنمایی در مورد فرآیند دریافت پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی می توانید با شماره مرکز آموزش های آزاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت به شماره تلفن های 02177240482 و 09925101570 تماس حاصل فرمایید.